Project

Infertility Clinic, Chaophya Hospital​

The facility includes a reception area, examination room, recovery area and embreyology laboratory. The laboratory is equipped with air filtration system to create the favorable environment for fertilization and embryo development. Apart from create the space which meet the stringent functional requirements, the design uses soft color and textures in order to provide patient with relaxing, caring and nurturing space

Blue Lagoon

The project is to remodel a two-storey house for a family of 3, located in the suburb of Bangkok. The existing kitchen was redesigned to be the pantry. The new asian kitchen and laundry area were added, one of the bedroom upstair also expanded. To save cost, the existing hard wood floor and stair were restored and treated.​

Treasure Planet​

The project is to convert a former town home into an office for a tour agent company. The main request of the client was to arrange functional working areas and a meeting area. To refurbish the inside, some existing part of the town home were demolished.  new electrical system and network were added. The open plan working area was proposed to encourage team work. The space was successfully transformed to be a functional work place.

Theera : The Original Bake Room​

To transform the old shop house into a coffee shop, the existing accordion steel doors were replaced by steel frame glass panels in order to create the storefront, gain natural light and create a visual relationship of “see and be seen”. The open kitchen encourages a dialogue between the patrons and the staffs. The furniture is composed in a way to make the coffee shop more relaxed and casual.

Boonsiri Residence​

The client is a young couple who want to build their own house in their family compound. We recommended our client to choose the corner of their garden to be the site. the site is blessed with beautiful existing trees. The parking and service quarter are connected to the main house by covered walkway which also enclose the garden. All the significant trees are kept. The main house is L-shaped plan enclose the swimming pool for privacy reason. Floor to ceiling glazed panels add to the openness of the house bringing the outside in. This house enjoys a light-filled tranquility and simplicity of living.

No. 242​

The design was inspired by a desire to engage with the landscape and to celebrate the existing trees in the site.  The architectural design prioritised reducing energy usage, the use of natural lighting and cross ventilation. Sustainability is an important element and the house is organised on two levels, which are integrated into the external landscape.  The majority of rooms face south and are properly shaded by the geometry of the balconies and louvres to receive natural wind and avoid heat gain.  Natural and stack-effect ventilation allows natural cooling of the house. Along with the usual array of rooms, such as reception and living areas, bedrooms and a study, a meditation area and koi pond is also included. The 735 sq.m. plot was conceived as a response to the context, sun, views, program established by the client and the idea of interacting with nature and landscape.  When walking through the house entrance, residents will gradually discover a mixture of light and transparency, with expansive glazing opening the house up to the views. The living and dining areas have floor-to-ceiling sliding glass doors and a generous ceiling height, which allows the garden to flow uninterrupted to the living space. Furthermore, the house also using reusable materials from the previous house after it had been torn down.

Thiapairat Residence-Windmill, Bangna​

The client, a couple with four children and their grandmother, wanted a property suitable for accommodating all three generations under one roof. The challenge was to design a home in which the family could enjoy each other’s company without having to compromise freedom, differing needs and privacy.

 

As well as privacy, the maximization of views from every room and low energy consumption were the main aims.  These priorities were achieved by providing cross ventilation throughout the house to reduce the reliance on air-conditioning; adding a double-sided wall with air gap in between to reduce heat gain on both the east and west side; and solar panels to provide hot water for the whole house.

 

The north-south orientation of the 1,492 sq.m. site and the expected position of neighboring houses on vacant plots either side have been important issues for the project conception and development.  the design strives to connect the house with the surrouding garden and lake with all rooms opening externally via large doorways.  Water is an integral element of the project, providing a sense of reflection and recreation.  A swimming pool is strategically placed to maximize the view and also to create a cooling breeze over the terrace and into the house as the southerly wind flows over its surface.

Sutanuchinda Residence​

The project is for a single family with 3 kids who want to live nearby their parents but need their own privacy. All mature trees on the site are kept and capture the view of the lake to the north are the main objectives to be attained. Low energy consumption was a goal and this was achieved by provide every room with cross ventilation and double sided wall on east and west of the house.  Furthermore, solar thermal collector panels are used to provide hot water for the whole house. Architectural features such as timber louvers, high overhangs not only add to the design vocabulary but assist in reducing heat gain into the house and hence making the structure more thermal efficient. For privacy reason, the service quarter is placed along east side in order to push the main house away from the neighbor. The house is experienced as choreographed and edited episode compression and expansion of light and shade, linear spaces and soaring volumes.

Chaophya Medical Center​

In response to the progress in the medical technology and a new demand of patients, the existing building was wholly renovated and expanded. The concept is to provides patients with a pleasant space, creates a functional hospital, eradicates the conventional image of a hospital and creates an environment which is more friendly to the patients. Out-patients can sit and wait in a quiet and relaxing atmosphere.​

Sailom Resort-Bangsaphan, Prachaupkirikan​

This seaside resort comprised of a main reception lobby and restaurant, 8 units of 1-bedroom villa and 2 units of suite 2-bedrooms villa and a swimming pool. The villa is organized along the curve linear walkway in order to provide every villa with swimming pool and ocean view, furthermore, the existing trees were preserved.​

Golden City Garment Warehouse​

The prerequisites that this warehouse needs a column-free spacious storage area and loading dock, the steel structure roof was chosen to serve the requirement.  In addition, energy saving and natural ventilation are the main idea of the design concept.  The building was oriented to catch the light from the north and the breeze from the south through the transparent louver skylight.  There are openings at the lower level of the wall letting the wind in, pushing the hot air up and escape from the top, setting up a convection current of natural ventilation.  The steel structure of the warehouse are painted in yellow to create an alert working atmosphere.​

No. 147/58​

This house is located on an elongated plot of land oriented north-south, surrounded by three other plots.  The plot to the front part of the north is current vacant of which a house may be built very soon.  The plot adjacent to the north-east is vacant orchard and not in the premises of the neighborhood.  The plot to the south has a house located on the west side and its garden on the east.  The need for privacy was an important consideration, as was the desire to create view and a sense of continuity between the exterior and interior is emphasized throughout the house.  The house was placed on the east part of the plot in an alternate position from the neighboring house in order to take the wind from the south without any obstruction and to create privacy for both, The covered walkway that is aligned with the garden connects the parking to the house. The L-shaped house looks inward to the garden and swimming pool.  The exterior wall facing the adjacent property is kept solid with only necessary windows.  In addition, the tropical architecture was also brought into consideration.  All rooms have cross ventilation, the bed rooms on second floor all have high ceilings that slope upwards with windows that allow the hot air to ventilate easily whilst indirect light to enter the rooms.  The roll-up curtains are installed on the outside of the house for the efficacy of sun protection and to keep the dust out of the house.  To conserve water and energy, the recycled water system is used for watering the garden, While the solar cell is used to make hot water supply.​

Nicou Residence​

This house was designed for a French couple with 2 kids. The challenge is to build it within a limited budget. The surrounding of the property is quite unpleasant. So, the main idea is to avoid the unpleasant context and look into its own controllable environment. Since the budget at the time was very limited, the house was built on half of the plot while the other half was left for a future swimming pool.​

Extra Truck cover Factory and Staff Dormitory​

This project is worth 120 M.B., the factory consists of 2,000 sq.m., 3 stories, office space and 16,000 sq.m. factory and warehouse under one roof. The dormitory consists of 3 stories. 66 rooms. The design for the factory and dormitory was emphasized on natural Ventilation and lighting which will help the owner save electrical expenses​

Thiapairat Residence​

This house was designed for a young couple who wants to live nearby their parents, but need the privacy. To accomplish the concept of privacy, the thick enclosed walls are built on the outer shell of the house while the large glass windows, surrounded the interior garden that links two houses together, will let the lights go though the house.  Based on the idea of parents and offspring relationship, the structural gird line of the new house will be extended from the existing grid line of the parents’ house.​

Evergreen Hills Cottage Homes, Karnchanaburi​

Located in a golf course in the western part of Thailand, this one-rai cottage was designed as a family weekend home. The residence imposes its volume and presence on a serene landscape inviting informal relaxation. The surrounding space is open on all sides to a spectacular view of the golf course and the mountains across the valley​

Vibhavadi 3 General Hospital Project​

Vibhavadi 3 General Hospital Project is a medium-sized hospital located in the outskirts of Bangkok. This state-of-the-art multispecialty hospital features a strong emphasis on outpatient services as well as an inpatient component but the overflow of one area can be easily directed to the other as necessary. The large family waiting area is designed to maintain a residential scale and a relaxed atmosphere. The structure provides natural light creating an attractive, healthy surrounding.​

Pharmaland​

This project was designed as a low-rise office building to be used by a single tenant, the purpose being to unite under one roof all the company divisions,with a warehouse situated right beside. This building was designed for maximum flexibility and a conducing working environment, with the interior structure lighted to provide a bright and cheerful atmosphere. The building makes use of mass-produced, readily available material with a districtive geometric shape and color from the exterior.​

Lorbsantisuk Residence

Orthpedic dept., Chaophya Hospital

This orthopedic department is composed of vital sign area, exam rooms and cast room.  The interior of this department is dominated by warm and neutral tones color.  The intention of wood veneer cladding wall is to create warmth and humanity.

02-391-3985-6​

J T A Co.,Ltd.
67/9-10 SUKHUMVIT 42 ROAD,
PRAKANONG, KLONGTOEY, BKK 10110.
Tel. / Fax. 02-391-3985-6  EMAIL :info@jta-architect.com​​

Copyright © 2018. J T A Co.,Ltd. All Rights Reserved.​